Stør - Nebbemølle Put&Take

Go to content

Main menu:

Stør

Fiskearter
Fangst:
Der må ikke fiskes direkte efter Støren, men hvis man så alligevel fanger en Stør, skal den afkroges i vandet eller på en afkrognings måtte og genudsættes med det samme max 3 på land.
Fotograferingen/Afvejning: Støren løftes over afkrogningsmåtten ved fast greb om haleroden og støttes med den anden hånd under buen bag forfinnerne. Dette skal altid forgå nede i knæ højde i tilfælde af at du taber støren. Det er strengt forbudt at løfte/veje støren i gællerne. Hvis du vil veje fisken skal du bruge enden dit fangstnet eller en vejeslynge. Hvis du vælger at bruge fangstnet SKAL det være et stort finmasket net, alt andet kan skade fisken max 3 min på land.

Støren skal genudsættes i Nebbemølle put & take.
Aflivning eller forsøg på tyveri af stør medføre bortvisning og erstatningspligt op 350 kr.pr.kg af størens vægt.
Sådan ser Diamantstøren ud:
Diamantstør kendes på den langstrakte krop, den lange halefinne og de tydelige benplader hen langs størens side og på ryggen,lidt hen efter en haj.
Diamantstøren har en lange skægtråde foran munden, og en mund som kan skydes ud som et rør. Diamantstør er tandløs oger utrolig efektiv på bunden.

Udsætning :
I Nebbemølle P&T søerne må ikke direkte fiske efter Diamantstørerne. De skal altid genudsættes og må ikke slagtes hvis dette sker medføre det en afvejningspris på støren  Der er altså tale om catch and release fiskeri.
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu